Omgeving

Olling Art Inn ligt in de directe nabijheid van de Westfriese Omringdijk die zich dwars door het Noord-Hollandse landschap slingert en het oude land van het nieuwe land scheidt. Hier kun je eindeloos wandelen, fietsen en genieten van de natuur en de kleine dorpen met vele Noord-Hollandse stolpen. In het voorjaar staan de bollenvelden in volle pracht in bloei. Je kunt een terrasje pakken of kanovaren in het pittoreske Kolhorn of golfen op een van de 3 golfbanen in de buurt.images

De kust
De Noordzeekust is op slechts 15 minuten rijden met nog rustige kleine badplaatsen als Callantsoog, Sint Maarten aan Zee of Grote Keeten. Hier kun je uitwaaien, luieren aan het strand, zwemmen in de zee of wandelen door de duinen. De natuurgebieden “het Zwanenwater” bij Callantsoog, de Schoorlse Duinen met het klimduin en voormalig eiland Wieringen zijn zeker een bezoek waard.

Stadjes en dorpen
Schagen heeft een levendige kern met winkels, restaurants, terrassen, bioscoop en overdekt zwembad. In de zomer is er iedere donderdagmorgen een Westfriese folkloreoptocht en markt.

De prachtige oude steden Alkmaar en Hoorn zijn binnen een half uur bereikbaar, maar binnen een uur bent u met de auto en de pont ook in het centrum van Amsterdam!
Verder zijn kunstenaarsdorp Bergen, Medemblik met vele oude panden en monumenten, het oude lintdorp Twisk of het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zeker de moeite waard.

Voor de kids is er ook genoeg te beleven: speelparadijs De Holle Bolle Boom en zwemparadijs De Holle Bolle Plons,  speeltuin de Goudvis in Sint Maartenzee.
Dierenpark van Blankendaell in Tuitjenhorn of landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna met leeuwen, beren, wolven en een roofvogelshow. Of wat dacht je van de klimvallei in de Donkere Duinen bij Den Helder en Fort Kijkduin met een Noordzee-aquarium of sprookjeswonderland in Enkhuizen.